Doç. Dr. Ceyda Alparslan Kuzu

ceyda-alparslan-kuzu

Plastik Sanatlar

1981, Ankara doğumlu olan Ceyda Alparslan Kuzu; 2008 yılında Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini, 2012 yılında ise Doktora eğitimini tamamlamıştır. Devlet ve vakıf üniversitelerinde görev almış, sanat odaklı bölümlerin kurucu öğretim üyeliklerini yapmıştır. Ulusal ve uluslararası sanatsal etkinlik katılımları, kişisel fotoğraf ve resim sergileri ve akademik yayınlarının yanısıra, sanat piyasası konulu ve sosyal içerikli çok sayıda bağımsız makalesi dergilerde yayınlanmıştır. ‘DAHA’dan DEHA’ya – Tasarım Tarihine Giriş’ ve ‘Bir Mirasın Yönetim Merkezi Olarak MÜZE’ adlı kitapların yazarıdır. T.C. Dışişleri Bakanlığı, OECD Fransa ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Performans Sanatı ile yakından ilgilenmekte olan Alparslan; Ankara’daki çok sayıda kurum, kulüp ve işletmenin iç mimari projelerine ve uygulamalarına imza atmıştır. Bazı TV film ve dizi projelerine senaryo ve sanat danışmanlıkları bulunmaktadır. Halen İstanbul Finans Zirvesi medya danışmanlığını yürütmekte ve son dönemde ağırlıklı olarak Uluslararası İlişkiler ve Sanat konulu çalışmalarını sürdürmektedir.