Öğr. Gör. Arif Celal Sözer

İngilizce Hazırlık Okulu

Ankara Özel Yükseliş Kolejini bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde eğitimine devam etmiştir. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden (Filoloji) mezun olmuştur. Türkiye’de ithalat-ihracat alanındaki iş tecrübeleri boyunca uluslararası yazışma, organizasyon ve İngilizce – Türkçe çeviriler yapmıştır. Aynı zamanda tercüme bürolarıyla koordineli olarak tercümeler yapmıştır. Özel bir İngilizce kursundaki öğretmenlik deneyiminin ardından, Amerkan Kültür UK’de yoğunlaştırılmış ve en çağdaş yöntemlerle genişletilmiş bir İngilizce öğretmenliği yetiştirme programı sonunda Harvard tarafından akredite edilmiş olan uluslararası TESOL İngilizce öğretimi sertifikasını almıştır. British Council bünyesinde dört yıl IELTS sınav programlarında süpervizörlük yapmıştır. 2023 yılına kadar özel İngilizce kurslarında ve dört farklı özel okulda İngilizce öğretmenliği yapmıştır. 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılı başında ARUCAD ailesine katılmıştır.