Arucad Cover 3
Akademik Kadro

Öğr. Gör. Arvin Medghalchi

arvin-medghalchi-300x300-1

Branşlar

Görsel İletişim Tasarımı


Hakkında

İranlı yönetmen ve illüstratördür. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı alanlarından mezundur ve bağımsız animasyon film yönetmenliği alanında 15 yılın üzerinde bir deneyime sahiptir. Birçok uluslararası film festivalinde gösterilen ve ödül alan stop-motion türü animasyonlarıyla bilinir. İlgi alanı görsel hikaye anlatımında en iyi sonuçları elde edebilmek için karışık araç-gereç kullanmaktır. Son zamanlarda ilk animasyon filmi ve bir belgesel üzerinde çalışıyor.

Filmografi
2004 ‘’The Big Dream’’ 2D – 9dk
2006 ‘’The lonely Dog’’ 2D – 4dk
2009 Edgar Allan Poe’nun ‘’The Black Cat’’ Stop Motion – 13dk
2013 ‘’Imperfection’’ Paper Cut Animasyon – 6dk
2013 ‘’The Makeup’’ Cut out ve Stop Motion – 5dk
2014 ‘’Pinocchio’’ 2D Müzik video (Resmi olarak yayınlandı) – 3dk
2014 ‘’OMID (Hope)’’ Stop Motion – 9dk
2016-17 ‘’Kitchen Dreams’’ Stop Motion – 14dk
2017 ‘’In Mediterranean Arms’’ 2D – 2dk
2016-17 ‘’Mr.Jazabgholi (Kısa animasyon dizisi, 10 bölüm) 2D
2017 ‘’Resident of the seventh deadlock’’ Belgesel – Üzerinde çalışıyor.

Sergiler
Kişisel Sergi, ‘Dijital Sanat’, Mehrin Sanat Galerisi, 2004 Tahran
Grup Sergisi, ‘Barış, Sevgi ve Dostluk’, Çocuklar için Kültür ve Sanat Merkezi, 2005 Tahran

Ödüller
* En İyi Animasyon Ödülü, Asya Barış Film Festivali. Pa. Edition 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
* En İyi Animasyon Belgesel Ödülü, Rendezvous Film Festivali. Florida, ABD 2015 ‘’HOPE’’
* En İyi Animasyon Ödülü, KIFEWW Film Festivali. Kolkata HİNDİSTAN 2015 ‘’HOPE’’
* Takdire Layık Yönetmen, 5. Hasanat Kısa Film Festivali. Isfahan İRAN 2016 “HOPE”
* Özel Mansiyon: En İyi Animasyon Yönetmeni, Mowj Film Festivali. Kish Island İRAN 2016 ‘’HOPE’’
* Takdire Layık Animasyon, Se Ma For Film Festivali (korkunç kuklalar). POLONYA 2010 ‘’ The Black Cat’’
* Film Afişi Tasarımı Takdir, 34. Fajr Film Festivali. İRAN 2016 ‘’ Risk Of Acid Rain’’
* Resmi Seçim 9. River Film Festivali İTALYA 2015 ‘’HOPE’’
* Resmi Seçim Athens Animafest YUNANİSTAN 2015 ’’HOPE’’
* Resmi Seçim American Chi. Film Festivali ABD 2016 ’’HOPE’’
* Resmi Seçim 52th Arvand Film Festivali İRAN 2016 ’’HOPE’’
* Resmi Seçim XV cine prob Self founded films MEKSİKA 2016 ’’HOPE’’
* Resmi Seçim 11th International 100 Second Film Festivali İRAN 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
* Yarı Finalist, Movie valley BazzaCinema İTALYA 2017 ‘’In Mediterranean Arms’’
* Özel Gösterim, Premier Marseille Film Festivalii FID FRANSA 2017 ‘’Kitchen Dreams’’
* Özel Gösterim, İran’ın en iyi sanatsal performansının kutlamaları, 2017 “Tasvirsal “ (Yılın filmi)
* Özel Jüri Ödülü, Mowj Film Festivalii Kish Island. İRAN 2017
* Resmi Seçim, 6. Uluslararası Khorshid Deneysel Film Festivali İRAN 2017
* Özel Gösterim, FIDMARSEILLE 2017
* Özel Gösterim, Exground Film Festival Germany, screening Best of Iran
* Özel Gösterim, Wisconsin İran Filmleri Festivali ABD 2018
* Özel gösterim, 6. En İyi İran Filmleri Festivali, Paris 2018 (12-16 Haziran)
* Resmi Seçim, Atina Animefest 2018
* Resmi Seçim, 6. Uluslararası Changing Perspective Film Festivali İstanbul. Türkiye 2018

Akademisyen Giriş Öğrenci Giriş