Öğr. Gör. Esat Tarkan Ulusol

İngilizce Hazırlık Okulu

Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin Mütercim Tercümanlık Lisans bölümünden 2019 yılında Yüksek Onur ile fakülte birincisi olarak mezun olmuştur. Eğitimi sırasında çeşitli çeviri ve tercümanlık projelerinde yer almıştır. Ardından Yüksek Lisans eğitimini İngiltere’nin başkenti Londra’da yer alan Westminster Üniversitesi’nin Sanat ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde İngilizce Lisanı ve Dilbilimi üzerine tamamlamıştır. Eğitimi yanı sıra bir çok sanatsal ve kültürel projede de yer alarak Kıbrıs kültürüne katkı sağlamıştır. Atatürk Öğretmen Akademisi Pedagojik Formasyon Programı’nı tamamlarken Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak tecrübe kazanmıştır. Tercümanlık ve Danışmanlık alanında bireysel olarak çalışarak birçok hizmet vermiştir. Kıbrıs’ın fantastik kitap serisi olan SAFİR’in Yegane Aşk kitabının İngilizce çevirisini gerçekleştirerek uluslararası alanda yayımlanmasına destek olmuştur. 2023 – 2024 Güz dönemi itibari ile Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev almaya başlamıştır.