Hakkında
Prof. Dr. Lâtife Summerer, Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde (Münih/Almanya) Klasik Arkeoloji, Eskiçağ Tarihi ve Etnoloji öğrenimi gördü. 1996 yılında aynı üniversitede Klasik Arkeoloji alanında doktora yaptı ve 2005 yılında doçentlik tezini tamamladı. Almanya ve Türkiye’de öğretim üyesi olarak görev yaptı. Kuzey Anadolu Pompeiopolis antik kentinde 2006-2016 arasında arkeolojik kazılar yürüttü ve Afyonkarahisar sınırlarında kalan Kelainai/Apameia Kibotos’ta arkeolojik yüzey araştırmaları (2008-2011) gerçekleştirdi. Frigya bölgesinde yağmalanmış ve kısmen yurt dışına kaçırılmış duvarları resimlerle boyalı Tatarlı ahşap mezar odasının (MÖ 5 yy.) geri getirlmesini de kapsayan bir restorasyon projesini gerçekleştirdi ve tekrar ayağa kaldırılan bu mezar odasının 2010’da İstanbul’da sergilemesinin küratörlüğünü yaptı.
“Kıbrıs’ın Kuzey Yüzü” Arkeoloji ve Sanat Tarihinde Yeni Çalışmalar (2016) adlı kitabın ortak editörlüğünü yaptı. ARUCAD bünyesinde 2019 da “Bölünmüş Kıbrıs’ta Kültürel Mirasın Kaydedilmesine, Korunmasına ve İncelenmesine Yönelik Yeni Yaklaşımlar: Sorunlar ve Fırsatlar” konferansı düzenledi.
Şu anda Kültür Miras Teknik Komite çerçevesinde Panagia tis Kyras (Sazlıköy/Livadya, Karpaz) kırsal kilisesi üzerine bir koruma ve araştırma projesi gerçekleştirmektedir.