Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öğüç

Çağdaş-Öğüç

Yeni Medya ve İletişim

Çağdaş Öğüç, 1989 yılında Girne’de doğdu. Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Lefkoşa Üniversitesi, Grafik İletişimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından 2014 yılında Radyo Televizyon Sinema Yüksek Lisans programında “İletişim Şekli Olarak Protest Müzik: Blues Örneği” adlı tezini yazarak mezun oldu.
Öğüç, Ekim 2018’de Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora programında “Gözetimin Toplumsal Meşruiyeti” konulu doktora tezini hazırlamış ve doktor unvanını almaya hak kazanmıştır. 2009 yılında Kıbrıs Postası İnternet Gazetesi’nde editör, 2012-14 yılları arasında ise Dijital Yayınlar Müdürü olarak görev yapan Öğüç, 2014-2019 yılları arasında Kıbrıs Gazetesi’nde Dijital Yayınlar Sorumlusu olarak görev yapmıştır.
Çağdaş Öğüç, 2013 yılında Basın Emekçileri Sendikası (Basın – Sen) tarafından her yıl geleneksel olarak verilen ‘Kutlu Adalı Basın Ödülleri’nde Yeni Medya alanında ödül almaya hak kazanmıştır.