Yrd. Doç. Dr. Carmelo Cascino

carmelo-cascino914x914

Gemi ve Yat Tasarımı

Yrd. Doç. Dr. Carmelo Cascino eğitimini 2002-2009 yılları arası Roma Sapienza ve La Spezia Üniversitelerinde Endüstriyel Tasarım üzerine tamamlamış akademisyen ve tasarımcıdır. 2013 yılında Çevre Tasarımı ve Denizcilik Endüstrisi üzerine doktora tezini tamamladığı Cenevre Üniversitesi’nde gemi tasarımı üzerine uzmanlaşmıştır. Ceneviz dönemi süresince ünlü İtalyan firmalarında ve yukarıda belirtilen akademik kurumda, çeşitli toplu taşımacılık ve savunma projelerine katkı koymuştur. 2015 yılında tamamlanan ve deniz çevre izleme üzerine yenilikçi bir sistem tasarımında Liguria Cluster of Marine Technology (DLTM) tarafından finanse edilmiş bir çalışma yürütmüştür. İtalya, ABD, Çin ve Kıbrıs’taki akademik kurumlarda uluslararası çalışmalar yürütmüştür. Araştırmaları ve profesyonel ilgi alanları arasında kara ve deniz yolu ulaşım türleri, yüzen mimariler ve çevre tasarımı vardır.