Yrd. Doç. Dr. Derya Ertürk

İletişim Tasarımı ve Yönetimi

Trabzon’da doğdu. Lisans eğitimini İşletme alanında tamamladı. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Birleşik Krallığa taşındı ve 2005 – 2011 yılları arasında Londra’da yaşadı. Birleşik Krallık’ta London College Wimbledon, SI-UK (Study in UK), isimli şirketlerde çalıştı. Bu firmalarda çeşitli ‘Eğitim Danışmanlık Uzmanı, Pazarlama ve Tanıtım’ pozisyonlarında görev aldı. Eğitim sektöründe edindiği çeşitli deneyimler sonucunda Ocean Education adıyla kendi Eğitim Danışmanlık acentasını kurdu öğrencilere danışmanlık hizmeti verdi. Danışmanlık faaliyetlerini İngiltere’deki üniversitelerle ve okullarla yürüttü. Bu süreçte University of Wales ( Galler Üniversitesi )‘te yüksek lisans (MBA) eğitimini “Uluslararası İşletme ve Yönetim” alanından mezun olarak tamamladı.

2011-2016 yılları arasında Kuzey Kıbrıs’ta özel bir üniversitede Uluslararası tanıtım ve operasyonlar bölümünde Dış İlişkiler Sorumlusu, öğrenci değişimi, üniversiteler arası işbirlikleri ve akreditasyonlar sorumlusu olarak çalıştı. Aynı zamanda üniversitenin İngiltere kampüsünde de yaklaşık bir yıl görev aldı. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım faaliyetlerinde, uluslararası etkinlik, fuarlar ve seminerlerde aktif olarak görev almış, faaliyetler kapsamında birçok yurtdışı seyahati yapmıştır. Çalışma hayatının paralelinde doktora eğitimini Girne Amerikan Üniversitesinde İletişim ve Medya yönetimi alanında tamamlamıştır. 2016-2017 yıllarını Hollanda da geçirmiş yerel belediyenin çeşitli gönüllü kuruluşların yanında Türk derneklerin düzenlediği film festivali etkinlik organizasyonunda ve koroda görev almıştır. 2017-2021 yıllarına  Amerikan firması olan Monsanto ve Alman menşeli Bayer Türk firmasında çeşitli idari görevlerde bulunmuştur.

Şu anda, ARUCAD  İletişim Fakültesi’nde İletişim Tasarım ve Yönetimi departmanında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.