Yrd. Doç. Dr. Esra Plümer Bardak

esra-plümer-bardak-300x300-1

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

Plümer, Sanat Tarihi konulu doktora tezini 2012 yılında Nottingham Üniversitesi’nde tamamlamış ve o tarihten bu yana aralarında Lefke Avrupa Üniversitesi, Nottingham Üniversitesi, Courtauld Sanat Enistütüsü ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin bulunduğu farklı kuruluşlarda ders vermiştir. EMAA gibi sanat odaklı sivil toplum örgütlerinde aktif bir üyedir ve işbirlikli projelerde kültürel yönetici ve küratör olarak bağımsız araştırmalar gerçekleştirmektedir. Son yayınları arasında “Unica Zum: Sanat, Yazmak ve Savaş Sonrası Sürealism” (IB Tauris, 2106) adlı monografik kitap ile “Öykü anlatmaktan diyaloğa? Kıbrıs Türk toplumunda var olan çağdaş görsel sanat hakkındaki konuşma şeklimiz ile ilgili düşünceler” adlı eseri vardır. “Kıbrıs’tan Çağdaş Sanat: Siyaset, kimlik ve kültürler arası sanatsal üretim” adlı kitabı IB Tauris Yayınevi tarafından 2019 yılında yayınlanacaktır.