Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökçe

Fotoğraf

2002 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Radyo-TV-Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini 2006 yılında Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Fotoğraf Anasanat Dalı’nda tamamladı. Sanatta Yeterlik derecesini ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Fotoğraf Anasanat Dalı’ndan 2018 yılında aldı. 2000-2005 yılları arasında Wilbert Skip Norman ve Coşkun Aral’ın asistanlığını yaptı. Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Birçok karma sergiye katıldı, fotoğraf gösterimleri yaptı, çeşitli dernek ve üniversitelerde söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Yurtiçi ve yurtdışında sergiler açtı. Fotoğraf yarışmalarında ödüller kazandı ve fotoğraf yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yaptı. Fotoğrafları yerli ve yabancı gazete ve dergilerde yayımlandı. Fotoğraflarında insanı konu aldı. Çingeneler ve Maronitler ile ilgili fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. Avrupa ülkelerine yük taşıyan Türk TIR şoförleri ile ilgili belgesel fotoğraf projesi hazırladı. Avrupa ülkelerini kapsayan fotoğraflar çekip gezi yazıları yazdı. Kadir Kaba Seyreyleyen ve Seyreylenen Bir Alem kitabının fotoğraf editörlüğünü ve Kıbrıs Türk Basın Fotoğrafçılığı’nın Kökeni kitabının danışmanlığını yaptı.