Hakkında
Maria Panta, 2018 yılında Canterbury Mimarlık Okulu’nda ‘Küresel Güney’de topluluk odaklı inşaat projeleri yoluyla esnekliğe ve adaptasyon potansiyeline yönelik yaklaşımlar’ başlıklı doktora araştırma derecesini tamamladı (Birleşik Krallık’taki Yaratıcı Sanatlar Üniversitesi tarafından 3,5 yıllığına fon verildi). Bir topluluk mimarı ve yerel topluluk tarafından yönetilen bir organizasyon olan NKA Vakfı aracılığıyla Yeryüzü Mimarisi inşaat atölyesi katılımcısı olarak Gana kırsalında birincil araştırmasını gerçekleştirdi. Maria Panta, The Architects Project’in (TAP) çevrimiçi editörüdür. Çevre Kalkınma Vakfı (EFD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli Danışman olarak görev yapmaktadır. Maria şu anda, Stelios Philanthropic Vakfı tarafından Stelios İki Toplumlu Kıbrıs Ödülü ile kısmen finanse edilen ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile işbirliği içinde ‘Bricks of Resilience’ adlı iki toplumlu işbirliği projesine liderlik etmektedir.
Maria Panta, Haziran 2018’den bu yana, ‘AB YEŞİL KÖY – SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNA – ÇAĞDAŞ UYGULAMALARI’ çerçevesinde ERASMUS+ tarafından finanse edilen Çevresel, Arkeolojik ve Geleneksel Beceriler bölümündeki yerleştirme yoluyla kerpiç tuğla yapımı ve inşaatı konusunda Proje Koordinatörü, Eğitmen ve Öğretmen olarak görev yaptı.
Ayrıca, 2010 yılında Kadın Tasarım Hizmeti’nin (WDS) bir üyesi oldu ve katılımcı tasarım danışmanlıkları kullanarak topluluk liderliğindeki tasarım projelerinde topluluk mimarı, araştırmacı, atölye yönetmeni/koordinatörü olarak yer aldı.
Maria Panta, ARUCAD İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde görev yapmaktadır.