Yrd. Doç. Dr. Saloumeh Kahuei

Lisans derecesini 2008 yılında İran Meşhed Khayyam Üniversitesi’nden mimarlık alanında aldı. 2007-2010 yılları arasında özel sektörde tasarımcı olarak çalıştı. Çeşitli konut kompleksleri ve konut birimlerinin tasarımcısıydı. Mimarlık Yüksek Lisans derecesini 2013 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Bölümü’nden aldı. Yüksek lisans çalışmaları konut alanlarındaki yeşil alanların yakınlığı üzerineydi. 2022 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde ‘Kuzey Lefkoşa Kentsel Peyzajında Yeşil Alan Morfolojisi ve Tipolojisi Çalışması’ konulu Mimarlık Doktorasını tamamladı. 2010-2020 yılları arasında DAÜ Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Öğretmenlik deneyimine 2020 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladı. Araştırma alanı kentsel morfoloji, kentsel peyzaj, konut ve konut yeşil alanlarıdır. 2018 yılından beri Kıbrıs Kentsel Morfoloji Ağı’nın (CyNUM) üyesidir. Öğretmenlik deneyimine 2020 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladı. Halen Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nde tasarım fakültesinde çalışmaktadır.