Görsel İletişim Tasarımı Bölümü nedir?
Dünyanın değişen koşulları içinde yaşadığımız dijital devrim, yaşam dair tüm ihtiyaçları yeniden tanımlarken, iletişim alanında görsel olanın önemini oldukça artırmıştır. Görselliğin bu derece önem kazandığı, imajların yeniden tasarlandığı ve kimliklerin görsellikle inşa edildiği günümüz koşullarında görsel iletişim tasarımına olan ihtiyaç öne çıkmıştır. Tasarımcılar fikirleri, bilgileri ve görsel uyaranları geniş bir kitleye iletmek için yaratıcı, yenilikçi ve ikna edici stratejiler geliştirebilir yeteneklere sahip olmalıdırlar.
Bölümün amacı nedir?
ARUCAD Görsel İletişim Tasarımı Bölümü çizim, renk, tipografi, illüstrasyon, yayın ve editöryal tasarım, dijital tasarım, reklam, medya tasarımı, ambalaj tasarımı, fotoğrafçılık, üç boyutlu animasyon gibi temel tasarım öğelerini ve süreçlerini kapsamaktadır.
Bölüm kaç yıllıktır?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü dört yıllık bir lisans bölümüdür.
Eğitim dili nedir?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün eğitim dili İngilizce’dir.
TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü YÖK Atlas’ta yer almaktadır. Dolayısıyla TC öğrencileri YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ile bölüm tercihini yapabilmektedir. Barajların kaldırılması ile birlikte taban puan zorunluluğu da kalkan Görsel İletişim Tasarımı Bölümü için AYT puanı hesaplanan her öğrenci tercih verebilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp destek hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC vatandaşları ve KKTC’de ikamet eden TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
KKTC ve 4 senelik lise eğitimlerini KKTC liselerinin birinde tamamlamış TC vatandaşları her bölüme sınavsız başvuru yapabilmektedir. Online başvuru formunu doldurdukları takdirde (https://kibrisaday.arucad.edu.tr/hemen-basvur/) belirlenecek mülakat günü ve saatine uyarak kendilerini, istedikleri bölümleri ve amaçlarını açıkladıkları sözlü bir mülakata girerler. Mevcut portfolyosu bulunan her öğrenci bu süreçte portfolyolarını sunma şansına da sahiptir. Burs oranı belirlenen her öğrenci ön kayıtlarını gerçekleştirerek ARUCAD Ailesine dahil olabilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp destek hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar ve yurt dışı başvuru süreçleri nasıl ilerlemektedir?
Yabancı uyruklu öğrenciler KKTC’de ikamet ediyorsa Üniversite tarafından belirlenen tarihlerde mülakata girerek ve portfolyosunu sunarak kayıt olabilir. Yurt dışında yaşayan adaylar, çevrimiçi (online) – (https://prospective.arucad.edu.tr/apply-now/) başvurusunu yapıp portfolyosunu göndererek kabul almaktadır.
Zorunlu stajı var mı?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde 30 iş günü zorunlu staj bulunmaktadır.
Üniversitenin alt yapısı bu bölüm için yeterli mi? Derslerim yoğun olarak nerelerde olacak?
ARUCAD modern stüdyoları ve bilgisayar destekli teknolojileri ile Bölüm öğrencilerine uluslararası düzeyde altyapı olanakları sunmaktadır.
Ders içeriklerine göre eğitiminiz aşağıdaki şekilde yapılmaktadır:
- Teorik dersler sınıflarda,
- Uygulamalı derslerin bir çoğu PC ve MAC Laboratuvarlarında,
- Baskı odaklı dersler Baskı Atölyesi’nde,
- Çizim içerikli dersler İnterdisipliner Stüdyo’da,
- Video ve fotoğraf içerikli dersler Film Stüdyolarında işlenmektedir.
Uygulamalı eğitimin oranı nedir?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü yarı yarıya teori ve uygulamalı bir eğitim sistemine sahiptir. Bununla birlikte ARUCAD’da öğrenciler mekandan bağımsız öğrenme süreçleri ile de desteklenmekte ve yıl boyunca açılan sergiler, paneller, etkinlikler ile öğrenim süreçleri pekiştirilmektedir. Bu kapsamda öğrenciler her güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez halka açık karma öğrenci sergileri ile kariyerlerine daha emin adımlarla ilerlemeleri için desteklenmektedir.
Yeterli atölye, stüdyo ve laboratuvarlarda var mı?
ARUCAD bünyesinde mevcut 13 atölye (Baskı, Resim, Heykel, Seramik, Ahşap, Marangoz, Cam Füzyon, Cam Gravür, Cam Finisaj, Sıcak Cam, Vitray, Kalıpla Şekillendirme, Açık Alevde Şekillendirme) , 11 stüdyo (Animasyon, Dijital Prodüksiyon, Film, Fotoğraf (2), Ses, Tasarım, Temel Sanat ve Desen, Taş Yontu, İnterdisipliner) ve 7 laboratuvar (PC (3), MAC (3), Fab Lab) bulunmaktadır. Son teknolojik ekipmanlar kullanılarak tasarlanmıştır.
Mezuniyet sonrası iş olanaklarım ne olacak?
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunları, medya sektörünün görsel iletişimle ilgili tüm alanlarında çalışma olanağı bulabilmektedir. Kamu ve özel sektör kurumlarının kurumsal iletişim birimlerinde, reklam ve halkla ilişkiler şirketlerinin görsel iletişim ve tasarım birimlerinde, internet medyası gibi pek çok alanda çalışabilirler. İletişim uzmanı, web tasarımcısı, yaratıcı yönetmen, proje yöneticisi, oyun tasarımcısı ve mobil uygulama tasarımcısı gibi unvanlara sahip olabilirler.
Neden ARUCAD’da okumalıyım?
ARUCAD öğrencilere kendi yeteneklerini kefedebilmeleri için gereken yaratıcı ortamı sağlamakla kalmıyor, deneyimli ve alanında uzman eğitim kadrosuyla poransiyellerinin keşfedilmesini ve daha ilerisi için cesaretlenmesini sağlıyor.. Üretirken öğrenmek, öğrenirken üretmek felsefesi ile öğrencilerimize üretime dayalı bir eğitim sunuyoruz.