İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü nedir?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü, adından da anlaşılacağı üzere iletişim, tasarım ve yönetim alanlarını sentezleyerek multidisipliner bir anlayışla iletişim süreçlerinin profesyonelce planlanması ve yönetilmesi temeline dayanan bir bölümdür.
Bölümün amacı nedir?
Bölümün amacı, iş dünyası, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri gibi farklı sektörlerin kendine özgü hedef kitleleri için gerekli olan yaratıcı ve nitelikli iletişim içeriklerini, iletişim süreçlerini, kurumsal iletişim eylemlerini, kurumsal iletişim araç ve ortamlarını sanatsal bakış açısıyla birleştirerek tasarlamayı ve stratejik biçimde yönetmeyi öğretmek ve bu alanda yaratıcı profesyoneller oluşturmaktır.
Bölüm kaç yıllıktır?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü dört yıllık bir lisans bölümüdür.
Eğitim dili nedir?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünün eğitim dili İngilizce’dir.
TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü YÖK Atlas’ta yer almaktadır. Dolayısıyla TC öğrencileri YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ile bölüm tercihini yapabilmektedir. Barajların kaldırılması ile birlikte taban puan zorunluluğu da olmayan İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümüne AYT puanı hesaplanan her öğrenci tercih verebilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp iletişim hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC vatandaşları ve KKTC’de ikamet eden TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
KKTC ve 4 senelik lise eğitimlerini KKTC liselerinin birinde tamamlamış TC vatandaşları her bölüme sınavsız başvuru yapabilmektedir. Online başvuru formunu doldurdukları takdirde (https://kibrisaday.arucad.edu.tr/hemen-basvur/) belirlenecek mülakat günü ve saatine uyarak kendilerini, istedikleri bölümleri ve amaçlarını açıkladıkları sözlü bir mülakata girerler. Mevcut portfolyosu bulunan her öğrenci bu süreçte portfolyolarını sunma şansına da sahiptir. Burs oranı belirlenen her öğrenci ön kayıtlarını gerçekleştirerek ARUCAD Ailesine dahil olabilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp destek hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar ve yurt dışı başvuru süreçleri nasıl ilerlemektedir?
Yabancı uyruklu öğrenciler KKTC’de ikamet ediyorsa Üniversite tarafından belirlenen tarihlerde mülakata girerek ve portfolyosunu sunarak kayıt olabilir. Yurt dışında yaşayan adaylar, çevrimiçi (online) – (https://prospective.arucad.edu.tr/apply-now/) başvurusunu yapıp portfolyosunu göndererek kabul almaktadır.
Zorunlu stajı var mı?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünde zorunlu staj yoktur. Ancak öğrenciler diledikleri taktirde gönüllü staj yapabilmektedirler.
Üniversitenin alt yapısı bu bölüm için yeterli mi? Derslerim yoğun olarak nerelerde olacak?
ARUCAD, mevcut stüdyo ve laboratuvarlarından, derslik ve kütüphanelerine kadar bölüm öğrencileri için yeterli bir altyapı sunmaktadır.
Ders içeriklerine göre eğitiminiz aşağıdaki şekilde yapılmaktadır:
- Teorik dersler sınıflarda,
- Uygulamalı derslerin bir çoğu PC ve MAC Laboratuvarlarında
- Baskı odaklı dersler Baskı Atölyesi’nde,
- Çizim içerikli dersler İnterdisipliner Stüdyo’da
- Video ve fotoğraf içerikli dersler Film Stüdyolarında işlenmektedir.
Uygulamalı eğitimin oranı nedir?
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü yarı yarıya teori ve uygulamalı bir eğitim sistemine sahiptir. Bununla birlikte ARUCAD’da öğrenciler mekândan bağımsız öğrenme süreçleri ile de desteklenmekte ve yıl boyunca açılan sergiler, paneller, etkinlikler ile öğrenim süreçleri pekiştirilmektedir. Bu kapsamda öğrenciler her güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda iki kez halka açık karma öğrenci sergileri ile kariyerlerine daha emin adımlarla ilerlemeleri için desteklenmektedir.
Yeterli atölye, stüdyo ve laboratuvar var mı?
ARUCAD bünyesinde mevcut 13 atölye (baskı, resim, heykel, seramik, cam vb) , 11 stüdyo (animasyon, dijital prodüksiyon, film, fotoğraf, ses, sanat, çok amalı vb.) ve 7 bilgisayar(PC ve MAC) laboratuvarı bulunmaktadır. Mevcut yapı içerisinde ilgili alanlar yeterlidir ve son teknolojiler kullanılarak tasarlanmıştır.
Mezuniyet sonrası iş olanaklarım ne olacak?
Bölüm mezunları, iletişim mesleğinin her iki boyutuna, başka bir deyişle; iletişimin sanatsal-tasarımsal yönü ile iletişimin yönetimsel yönüne aynı anda hakim iletişim profesyonelleri olarak iş dünyası, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinde kurumsal iletişim uzmanı ünvanıyla çalışabileceklerdir.
Neden ARUCAD da okumalıyım?
Öğrenciler ARUCAD’da sanat, tasarım ve iletişimin sentezlendiği bir ortam bularak, ileri teknolojilerle kurulan atölye, stüdyo ve laboratuvarlarda üretirken öğrenme, öğrenirken üretme deneyimine sahiptir. Aynı zamanda sanatçı, tasarımcı, sinemacı, küratör, iletişim vb. alanlardan uluslararası üne sahip sanatçı-akademisyenlerle tanışarak farklı teknikleri keşfetmekten ilham alan, yaratıcı, eleştirel bakış açısına sahip, yenilikçi bireyler olarak mezun olabilecekler.