1Editedbw
Haberler

Gülsen Bal, Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde

Akademik çalışmalarının yanı sıra bir görsel kültür teorisyeni ve küratör olan Gülsen Bal, Manchester Metropolitan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki çalışmalarının ilk aşamalarını, etki alanını uluslararası platformda daha da genişletebilmek amacıyla Sanat, Teori ve Uygulama Programları ve MA/MFA Çağdaş Küratörlük bölümleri ile birlikte yürütecek.

Gülsen Bal’ın 2007 yılında başlattığı, kâr amacı gütmeyen çok katmanlı  Açık Alan – Zentrum für Kunstprojekte projesi; Viyana’da çağdaş sanat için en önemli imkânları sunmayı amaçlayan bir oluşumdur. Açık Alan programı, Viyana’da çağdaş sanat için en önemli imkânları sunmayı amaçlayan, güncel bir jeopolitik bakış açısını temel alarak, gündemdeki yeni arayışlar için yaratıcı ve “henüz resmileştirilmemiş” uygulamalar arasındaki etkileşimlerin potansiyelleri ile çağdaş sanatların ana hatlarını birleştiren sanatsal bir platformdur.

Çağdaş Sanat Alanındaki çalışmaları ile çeşitli ödüllere layık görülen Gülsen Bal, lisans eğitimini Londra’da Zamana Dayalı Medya alanında ve yüksek lisans eğitimini Central Saint Martins Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nde Eleştirel Güzel Sanatlar bölümünde tamamladı. Tez araştırması, yaratıcı yapı içinde birden fazla stratejide formüle edilen “özne üretimi”nin etkilerini ve karmaşıklığını anlamaya çalışarak, farklı yapıların zamansal ve stratejik bağlantılarını araştırmayı içeriyordu.

Bal, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nde (ARUCAD) öğretim görevlisidir. 2013-2017 yılları arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim görevliliği yanında Bölüm Başkanı, Kurs ve Program Koordinatörü olarak görev yaptıktan sonra Üniversitenin Bölüm Danışma Kurulu Uzmanlığı’na atandı. Aynı yıllar arasında İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde Yüksek Lisans programında misafir profesör olarak ders verdi. Viyana Teknoloji Üniversitesi (TU Wien) Görsel Kültür Bölümü’nde 2008-2013 yıllarında ders verdi.

Türkiye’de olduğu kadar uluslararası alanda da çeşitli platformlarda ve mekânlarda küratörlük yaptı, yazılar düzenledi, makaleler yayınladı ve konuşmalara katıldı.

Akademisyen Giriş Öğrenci Giriş