1Editedbw
Haberler

Kıbrıs’ın Uluslararası Düzeydeki İlk Cam Atölyesi Üretime Başladı

Kıbrıs’ın ilk ve tek sanat-tasarım-iletişim odaklı Üniversitesi,

 Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nin (ARUCAD) cam atölyesi üretime başladı.  

 ARUCAD, Kıbrıs Adası kültür yatırımlarına son teknolojiyle donatılmış Cam Atölyesi’yle devam ediyor.  Sıcak cam, soğuk işleme, fırın odası, açık alevle şekillendirme ve vitray  olmak üzere 5 farklı bölümden oluşan Cam Atölyesi, cam sanatının renkli dünyasını keşfetmek isteyen herkese açık.  

 Üretime dayalı sanat eğitimi vermeyi amaç edinen ARUCAD’da eğitim programlarının ve derslerin, olanakları zenginleştirilmiş atölye koşullarında sürdürülmesi sağlanmaktadır. Cam eğitiminde gerekli donanım ve ekipmanlarıyla kurulan Cam Atölyesi, sadece ARUCAD öğrencilerinin değil, Kıbrıs Adasındaki sanatseverlerin de kullanımına açılmıştır.

ARUCAD’ın Cam Atölyesi sıcak cam, soğuk işleme, fırın odası, açık alevle şekillendirme ve vitray  olmak üzere 5 farklı bölümden oluşmaktadır. Bu atölye ile Üniversitede eğitim alacak öğrencilerin teorik ders kapsamında öğrendiği tüm bilgileri, uygulamaya dönüştürme olanağı sunulmaktadır.

Sahip olduğu teknik ekipman ve donanım ile Adanın en kapsamlı cam üretim atölyesini kuran Üniversitenin amacı, cam sanatının ülkemizde kabul gören temel sanat dallarından biri olmasını sağlamaktır.

ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Turan Aksoy Cam Atölyesinde, yeni başlayanlardan sanatçılar ve tasarımcılara kadar herkese uygun seçenekler olacağını belirterek, “Cam sanatının renkli dünyasını keşfetmek isteyen,  yaratıcılığını cam alanında göstermeyi amaçlayan veya cam malzemesiyle tasarım yapmak isteyen herkese kapımız açık” dedi. Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Belirlenecek saatlerde Atölyemizi ziyaret edebileceğiniz gibi günübirlik, haftalık veya aylık atölye çalışmalarına katılabilir ya da sertifikalı kurslarımıza devam edebilirsiniz.  Ayrıca cam üretim atölyesinde, kişisel veya kurumsal ihtiyaçlar için sıcak cam açık alevle şekillendirme, kalıpla şekillendirme ve füzyon teknikleri kullanılarak hizmet verilmesi de planlanıyor. “

Akademisyen Giriş Öğrenci Giriş