Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) İngilizce Hazırlık Okulu, Malta’da düzenlenen 2025 EAQUALS Uluslararası Konferansı’nda yer aldı. ARUCAD’ı temsilen İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü İnanç Uçaröz ve Öğretim Görevlisi Esat Tarkan Ulusol, dil eğitimi alanında dünyanın dört bir yanından profesyonelleri buluşturan etkinliğe dördüncü kez katılım gösterdi.
Konferans, ders tasarımı, CEFR ve ölçme-değerlendirme, liderlik ve yönetim, sürekli mesleki gelişim ile dil eğitimindeki son gelişmeler gibi birçok farklı başlıkta oturumlara ev sahipliği yaptı. Katılımcılara öğretim yöntemleri ve kurumsal uygulamaları geliştirmek için değerli bilgiler ve pratik araçlar sunuldu.
ARUCAD temsilcileri, konferans öncesinde düzenlenen ve dil kurumlarında liderlik ve idari stratejilerin geliştirilmesine odaklanan Pre-Conference Management Training’e (Konferans Öncesi Yönetim Eğitimi) de katıldı. EAQUALS Yönetim Kurulu Üyesi Giorgio Iemmolo tarafından verilen eğitim, katılımcılara önemli kazanımlar sağladı.
Etkinlik boyunca farklı ülkelerden katılımcılar dinamik tartışmalara katılarak yenilikçi öğretim yöntemleri hakkında fikir alışverişinde bulundu ve profesyonel ağlarını güçlendirdi.
İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü İnanç Uçaröz, “Böylesine profesyonelce kurgulanmış ve ilham verici bir etkinlikte ARUCAD’ı temsil etmek büyük bir onurdu. Dünyanın dört bir yanından değerli meslektaşlarımızla bir araya gelmek bizler için zenginleştirici ve enerji vericiydi. Okulumuzun uygulamalarını daha da geliştirmek için yenilikçi fikirler ve taze bakış açılarıyla dönüyoruz” dedi.
