ARUCAD Rektör Yardımcısı, ARUCAD–ADMIU Öğrenci Değişim Programı Kapsamında Öğrencilerle Görüştü

Rektör Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. İbrahim Dalkılıç, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi (ADMIU) ile yürütülen işbirliği çerçevesinde resmi bir ziyaret gerçekleştirerek üniversite yöneticileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

ARUCAD ile ADMIU arasında iki yıldır yürürlükte olan protokol kapsamında, Azerbaycan yükseköğretim sisteminde tercih kılavuzunda yer alan ARUCAD – ADMIU “3+1 Çift Diploma Programı”, öğrencilerin eğitimlerinin ilk üç yılını Azerbaycan’da, son yılını ise ARUCAD’da tamamlamalarına olanak tanıyor ve her iki üniversiteden diploma alma imkânı sunuyor.

Ziyarette, programa başvuru yapan öğrenciler ile programa katılmayı planlayan adayların yer aldığı bir soru-cevap sohbet toplantısı düzenlendi. Toplantıda öğrencilerin merak ettiği konular ele alınarak eğitim süreci ve programın sunduğu akademik fırsatlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

ADMIU yöneticileri ile gerçekleşen görüşmelerde iki kurum arasındaki akademik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik karşılıklı hedefleri vurguladı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, ortak sanatsal ve bilimsel projeler geliştirilmesi, akademik değişim programlarının güçlendirilmesi ve kültürel etkileşimin desteklenmesi gibi başlıklar ele alındı.