Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, öğrencilere oyun tasarımı ve yaratma konusunda teorik ve pratik bilgiler sunar. Eğitim ile öğrenciler, oyun tasarımı ve günümüzün önde gelen oyun stüdyolarında uygulanabilen üretim süreci hakkında bir bakış açısı kazanırken, bağımsız bir geliştirme projesinde bağımsız olarak çalışabilirler.
Bölümün amacı nedir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, oyun tasarımı endüstrisinde tartışabilmek ve iş üretebilmek için gerekli olan temel bilgileri öğretir. Öğrenciler aldıkları eğitim boyunca tasarım öğelerine yalnızca görsel açıdan değil, mekanik, tarihsel ve kodlama bazında da odaklanırlar. Bu da öğrenciyi eğitim alırken tercihlerine bağlı olarak farklı alanlarda çalışabilmesi için zenginleştirir.
Bölüm kaç yıllıktır?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü dört yıllık bir lisans bölümüdür.
Eğitim dili nedir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümünün eğitim dili İngilizce’dir.
TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
Dijital Oyun Tasarımı YÖK Atlas’ta yer almaktadır. Dolayısıyla TC öğrencileri YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ile bölüm tercihini yapabilmektedir. Barajların kaldırılması ile birlikte taban puan zorunluluğu da kalkan Dijital Oyun Tasarımı Bölümünü AYT puanı hesaplanan her öğrenci tercih verebilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp destek hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC vatandaşları ve KKTC’de ikamet eden TC vatandaşları bu bölümü nasıl tercih edebilir?
KKTC ve 4 senelik lise eğitimlerini KKTC liselerinin birinde tamamlamış TC vatandaşları her bölüme sınavsız başvuru yapabilmektedir. Online başvuru formunu doldurdukları takdirde (https://kibrisaday.arucad.edu.tr/hemen-basvur/) belirlenecek mülakat günü ve saatine uyarak kendilerini, istedikleri bölümleri ve amaçlarını açıkladıkları sözlü bir mülakata girerler. Mevcut portfolyosu bulunan her öğrenci bu süreçte portfolyolarını sunma şansına da sahiptir. Burs oranı belirlenen her öğrenci ön kayıtlarını gerçekleştirerek ARUCAD Ailesine dahil olabilmektedir.
Soru ve görüşleriniz için WhatsApp destek hattımız: (0533) 820 21 83
KKTC’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar ve yurt dışı başvuru süreçleri nasıl ilerlemektedir?
Yabancı uyruklu öğrenciler KKTC’de ikamet ediyorsa Üniversite tarafından belirlenen tarihlerde mülakata girerek ve portfolyosunu sunarak kayıt olabilir. Yurt dışında yaşayan adaylar, çevrimiçi (online) – (https://prospective.arucad.edu.tr/apply-now/) başvurusunu yapıp portfolyosunu göndererek kabul almaktadır.
Zorunlu stajı var mı?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümünde zorunlu staj bulunmamaktadır.
Üniversitenin alt yapısı bu bölüm için yeterli mi? Derslerim hangi ortamlarda işlenecek?
ARUCAD modern stüdyoları ve bilgisayar destekli teknolojileri ile bölüm öğrencilerine uluslararası düzeyde altyapı olanakları sunmaktadır.
Ders içeriklerine göre eğitiminiz aşağıdaki şekilde yapılmaktadır:
- Teorik dersler dersliklerde,
- Uygulamalı derslerin bir çoğu PC ve MAC Laboratuvarlarında,
- Baskı odaklı dersler Baskı Atölyesi’nde,
- Çizim içerikli dersler İnterdisipliner Stüdyo’da,
- Video ve fotoğraf içerikli dersler Film Stüdyolarında işlenmektedir.
Uygulamalı eğitimin oranı nedir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü yarı yarıya teori ve uygulamalı bir eğitim sistemine sahiptir.
Yeterli atölye, stüdyo ve laboratuvar var mı?
ARUCAD bünyesinde mevcut 13 atölye (Baskı, Resim, Heykel, Seramik, Ahşap, Marangoz, Cam Füzyon, Cam Gravür, Cam Finisaj, Sıcak Cam, Vitray, Kalıpla Şekillendirme, Açık Alevde Şekillendirme) , 11 stüdyo (Animasyon, Dijital Prodüksiyon, Film, Fotoğraf (2), Ses, Tasarım, Temel Sanat ve Desen, Taş Yontu, İnterdisipliner) ve 7 laboratuvar (PC (3), MAC (3), Fab Lab) bulunmaktadır. Son teknolojik ekipmanlar kullanılarak tasarlanmıştır.
Mezuniyet sonrası iş olanaklarım ne olacak?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümünden mezun olan öğrenciler oyun tasarımı, oyun programlama, deneyim tasarımı, oyunlaştırma, oyun üretimi, oyun yazarlığı pozisyonları ve ilgili sektör ve firmalarda görev alabilirler. Ayrıca eğitim, medya, reklam, pazarlama, yazılım gibi sektörlerde de çalışabilirler.
Dijital Oyun Tasarımı öğrencileri aşağıdaki becerileri kazanırlar;
– Karakter ve bölüm tasarımı
– Tasarım kurallarını bilmek ve oyun mekaniklerini uygulayabilme
– Görsel, işitsel, dokunsal ve metinsel unsurları oyun deneyimine aktarabilme
– Oyun tasarımı için 2B ve 3B programlarla çalışabilme, doğru modelleme yapabilme
– Oyunu, kullanıcı kitlesi doğrultusunda mobil, konsol, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik platformlarında çalışabilme
Neden ARUCAD’da okumalıyım?
Öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirebilecekleri canlı, öğrenme ortamında ARUCAD, kişinin gerçek çağrısını keşfetmesi için canlı bir ortam sunar. ARUCAD bünyesinde eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrenciler, alanında yetkin ve deneyimli akademik kadro tarafından sürekli kendilerini keşfetmek için teşvik edilmektedirler. ARUCAD’ın eğitim felsefesi yaratırken öğrenmeye odaklanır, bu nedenle burada okuyan öğrencilerin öğrenirken eserler üretmeleri beklenir.